Fortsatt krav av munskydd på Kastrups flygplats


Medan covid-19 inte längre juridiskt kategoriseras som en socialt kritisk sjukdom i Danmark och praktiskt taget har alla restriktioner hävts, gäller andra regler på flygplatsen och runt om i världen.

"När du väl kliver in på flygplatsen är du i ett internationellt område och har börjat din resa. Här följer vi rekommendationerna från European Aviation Safety Agency, EASA. Det innebär att alla är skyldiga att bära en ansiktsmask i terminalerna och på flygplanen, framhåller Krogsgaard.

Det finns också fortfarande väldigt olika regler, begränsningar och dokumentationskrav i olika länder.

"Därför uppmanar vi alla passagerare att förbereda sig extra noggrant innan de ger sig av till flygplatsen och att vara redo att visa upp alla nödvändiga dokument. Var samtidigt beredd på att incheckningen kan ta lite längre tid, eftersom de flesta länder kräver att flygbolag kontrollerar olika dokument innan du släpps in i terminalerna och går ombord på flygplanen. Det är därför också viktigt att komma i tid, säger Krogsgaard.

Vanligtvis är ankomsttiden på flygplatsen två timmar före avgång för flyg till Europa och tre timmar för långdistansflyg till destinationer utanför Europa. Det är dock viktigt att bekräfta incheckningstiderna med ditt flygbolag.


Förutom munskydd krävs det i större utsträckning att man kan redovisa ett reseintyg med negativt provresultat baserad på antigen-, antikropps- eller RT-PCR -test från ett registrerad vårdgivare under Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Testkliniken Sverige AB är en av de få godkända aktörer på Malmö marknaden som kan snabbt utfärda provresultat med reseintyg inför din resa.
Källa (ENG): https://www.cph.dk/en/about-cph/press/news/2022/2/cph%20traffic%20report%20jan%202022

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla